KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2017

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 21.

Színes programok várnak mindenkit egyetemünk campusain

2017. szeptember 29-én 11. alkalommal rendezzük meg az Eszterházy Károly Egyetemen, a Kutatók Éjszakája című programsorozatot.
Egerben a hagyományokhoz híven, egész nap várjuk az érdeklődőket minden korosztályból. A programok fő helyszíne a Líceum (A épület) és a Leányka úti épületek lesznek. A teljesség igénye nélkül irodalmi és történelmi játszóházzal, kémiai és fizikai bemutatókkal, izgalmas előadásokkal, egzotikus állatbemutatókkal, távcsöves városnézéssel, laborfoglalkozásokkal, könnyűzenei koncertekkel készülnek oktatóink. Ebben az évben már harmadik alkalommal rendezzük meg a III. Tudós Maraton - Petrovai József Emlékfutást, idén a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.
A Gyöngyösi Károly Róbert Campuson a természetes gyógymódoké lesz a főszerep. A Bükki Füvesember egészségmegőrzési tippjei mellett szó lesz a helyi értékekről, azok megőrzéséről, lesz éjszakai túra a Szent Anna tóhoz, megismerhetik az intézmény kutatóintézeteit és annak tevékenységét, de a legszerencsésebbek csokoládé vakkóstolásra is benevezhetnek az Eszterházy borok megízlelése mellett!
A Jászberényi Campuson nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők az olvasásnépszerűsítésre és az interneten szerzett információk szelektálásának fontosságára. Lehetőség lesz próbanyelvvizsgára, a legkisebbeket pedig diavetítéssel várják. A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat egyik programjaként nyílik meg az ART CAMP 2017. Nemzetközi Művészeti Szimpózium és Kiállítást is.
A Sárospataki Comenius Campuson a könyvtár, a könyvtári munka bemutatásának és a könyvtárban történő kutatásnak kalandos módját próbálhatják ki a kriptográfia (titkosírás) bevonásával, a történelem során kémek által alkalmazott módszerek bemutatásával, alkalmazásával. A KísérleTEzz! címmel szervezett programon az élettelen természet jelenségeit célozzák meg fizikai és kémiai kölcsönhatások segítségével. A kísérletek között találhatóak az általános iskola alsó, felső, illetve a középiskolai tagozat tananyagához köthetőek egyaránt.
Részletes programok: kutatokejszakaja.hu


< Vissza