Évadnyitó a vén bagolyban

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 21.

Racoon Rally és Bird of the year koncert

A Bird of the year együttes 2014-ben alakult, és a Numavi Records gondozásában kezdte meg karrierjét. A csapat első koncertjeit az indie zenét képviselő Robotra bandával közösen adta. Az együttes koncertturnéra ment Csehországba és Ausztriába, ekkor Thomas Baumgartner és Nora Köhler az utolsó pillanatban írtak hét számot, és nem hivatalosan kiadtak egy demót. Miután Mario Zangl csatlakozott a bandához, mint gitáros-dobos, a zenekar teljessé vált. Trióként részt vettek egy élő felvételen amit a Numavi Records készített a Rostfest-en, ezt 2015-ben adták ki dvd-n és vinyl-n.
A következő évben olyan bandákkal játszottak együtt, mint a Human Abfall vagy a Nancy Transit, és olyanokkal működtek közre, mint a bécsi Siluh Records művésze Voodoo Jürgens vagy Ja,Panik. 2017 szeptemberében kiadták a régóta várt LP-jüket, Raccoon Rally-val közösen.

 

Racoon Rally Gál Tamás művészneve, akinek karrierje 2014-ben
néhány "hálószoba" demóval indult. Tomi könnyedén váltogatja a stílusokat, szólóban, hangszeres kísérettel és bandában is fellépett már.
Az elmúlt években együttműködött a Siluh Records-al, fellépett Alex Calder-rel, több koncertet adott Bécsben és Berlinben a helyi bandákkal közösen.
Az első albuma a Bird of the year-rel együttműködve jelenik meg a Numavi Records gondozásában 2017 szeptemberében. A két banda együtt indult turnéra hogy bemutassák a felvételeket a következő hónapokban, ennek a körútnak lesz egyik állomása Eger.

A belépés ingyenes!
A rendezvényt az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatta.

 

Időpont: 2017. 09. 22. 19:00–23:00

Helyszín: Vén Bagoly kultúrkocsma
Almagyar utca 21., Eger, 3300

 

 

 


< Vissza