PROMÓCIÓ, BOR, ÖNKÉNTESSÉG

Utolsó módosítás: 2019. február 06.

A DECEMBER ÓTA MŰKÖDŐ ABILITY CAFÉ, BOROS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK ÉS A SZŐLÉSZ-BORÁSZ KONFERENCIA IS TERÍTÉKRE KERÜLT AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM FÉLÉVINDÍTÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁN. AZ INTÉZMÉNYT NÉPSZERŰSÍTŐ, A LÍCEUM TELEVÍZIÓ ÉS A PR CSOPORT MUNKATÁRSAI ÁLTAL KÉSZÍTETT ÚJ PROMÓCIÓS VIDEÓT IS LEVETÍTETTÉK A MEGJELENTEKNEK.

December óta találkozhatunk Zsófival és Melindával is a Líceum Kávézóban. Kávét főznek, felszolgálnak, segítve a munkatársakat. Az Ability Café című kezdeményezés biztosított lehetőséget arra, hogy részt vegyenek az itt folyó munkában az Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központjának értelmi sérült önkéntesei.

Az egyetem aktuális havi sajtótájékoztatóján elhangzott, mind a résztvevők, mind a vendégek nagy örömmel fogadták a lehetőséget.

fotó: Szántó György

Fontos, hogy kitekintsünk a minket körülvevő világra, nyitottak legyünk a másság és fogyatékosság elfogadására – ezt már Külvári Anikó, az ÉNEKet is fenntartó Egri Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője mondta az egyetem és a szervezet együttműködése kapcsán. Mint fogalmazott: már két éve működnek együtt, mostantól a gyógypedagógus szakos hallgatók gyakorlati helyéül is szolgál az intézmény.
Töretlen az érdeklődés az egyetem iránt, az intézmény két nyílt napjára összesen kétezren látogattak el – fogalmazott dr. Liptai Kálmán rektor az Eszterházy Károly Egyetemet népszerűsítő új PR film premierjét követően. A szőlész-borász képzésről, az egyetem szakmai kapcsolatairól is szó esett a tájékoztatón; a Bükkaljai, a Tokaji, a Mátrai és az Egri Hegyközségek képviselőivel írt alá együttműködési megállapodást a rektor. Ezek a megállapodások egy út elejét jelentik – fogalmazott dr. Váczy Kálmán, a Kutatási és Fejlesztési Központ főigazgatója, majd hozzátette: a kutatásfejlesztés és a szaktanácsadás alapjait teremtik meg kiváló szakemberek segítségével a jövőben. Az egyetem a jövő szőlészeit, borászait igyekszik kinevelni, nagyon fontos az ágazatban az utánpótlás, ez is a megállapodás fókuszában áll. A hegyközségek képviselői várakozással tekintenek a megállapodást követő időszakra.

Idén jubilál az egyetemen szervezett Szőlészeti-Borászati Konferencia, megújult tematikával, más típusú üzenetekkel várják a részt vevőket a szervezők Egerben. Idén újra 3 napos a konferencia, melyen aktuális kérdéseket feszegetnek majd a terület szakemberei – mondta el Dr. Lőrincz György a társszervező Egri Borút Egyesület elnöke.

Az országos borszakmai konferencia részletes programja megtalálható a szoloborkonferencia.uni-eszterhazy.hu weboldalon.


< Vissza