KÖZGAZDÁSZ-VÁNDORGYŰLÉS EGYETEMI RÉSZVÉTELLEL

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 14.

A „legek” közgazdász-vándorgyűlésének házigazdája volt Eger: ilyen sokan még sosem vettek részt a közgazdász szakma iránytűjének is nevezett fórumon.

Eger adott otthont az 55. Közgazdász-vándorgyűlésnek. A szakma legrangosabb találkozóján még soha nem vettek részt ennyien: a közel 170 előadó csaknem 800 fővel osztotta meg gondolatait. Számos külföldi vendég is érkezett ez alkalommal a hevesi megyeszékhelyre – fogalmazott Csontos Sándor a Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezetének elnöke.

A versenyképesség, az innováció kerültek fókuszba az Egerben töltött néhány nap alatt. A szakma jeles képviselői, így jelenlegi és volt miniszterek, államtitkárok és elismert közgazdászok álltak mikrofon mögé és adtak elő a résztvevőknek.

Az Eszterházy Károly Egyetem is jócskán kivette részét a vándorgyűlés szervezéséből, mivel a vándorgyűlés egyik fő szervezője az MKT Heves Megyei Szervezetének elnöksége volt, amelynek titkára Soós Gabriella, egyik tagja pedig Dr. Csáfor Hajnalka - mindketten az egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának oktatói.

A rendezvény lebonyolításában a GTK Gazdaságtudományi Intézetének egyetemistái is segédkeztek mindhárom napon, de további oktatók és hallgatók is ellátogattak a tanácskozásra – hangsúlyozta Csáfor Hajnalka a GTK dékánja, aki Dr. Szlávik János professzorral közösen előadást is tartott a Filantrópia és reciprocitás a modern gazdaságban című szekcióban.

Más okból is egyedi volt az ötvenötödik alkalom: Thomas J. Sargent Nobel-díjas professzor is hallhatták a résztvevők, aki Eszközárbuborékok címmel tartotta meg angol nyelvű előadását.

Pleschinger Gyula, a Közgazdasági Társaság elnöke elmondta: minden résztvevő számára eredményesen zárult a legek közgazdász vándorgyűlése.

Fotó: Márkus Attila


< Vissza